Igokea pružila sjajnu partiju i slavila protiv Turk Telekoma u 2. kolu košarkaške Lige prvaka
Foto: KK Igokea

Prva pobjeda bh. predstavnika

Igokea pružila sjajnu partiju i slavila protiv Turk Telekoma u 2. kolu košarkaške Lige prvaka

Košarkaši aleksandrovačke Igokee večeras su odigrali sjajnu partiju u 2. kolu košarkaške Lige prvaka i savadali favorizirani Turk Telekom rezultatom 77:66. 

Iako je turski tim bio lagani favorit u ovom susretu, to su opravdali u jako malo momenata ovog meča.

Bh. prvak odlično je otvorio utakmicu, prije svega je sjajno funkcionirala obrana koja je potpuno zakočila udarne igle tima iz Ankare. U ekipi iz turske mnoga su sjajna imena poput Sama Dekkera, Michael Erica, Kyle Wiltjera i Tyler Ennisa, no u ovoj utakmici potpuno su nadigrani od kompaktnog tima Igokee. Vodili su Igosi skoro cijelim tijekom meča, no negdje 6 minuta do kraja gosti dolaze u sami egal i prijete da ponište sve dobro što je napravio tim Dragana Bajića do tada. 

Međutim, upravo tada sjajno je reagirao domaći tim i velikom serijom udaljio Turke na sigurnu razliku i osigurao prvu pobjedu za Igokeu u ovom natjecanju i to protiv renomiranog protivnika koji je uložio ogromna sredstva u ovaj roster. Anthony Clemmons sa 19 i Jackie Carmichael sa 17 poena odigrali su odlične partije, pogađali kada je najbitnije i sasvim sigurno su najzaslužniji za ovaj veliki skalp Igokee. Waller je dodao 12 a Jovanović 10 poena. Edin Atić ubacio je 7 koševa.

Ennis sa 19 i Dekker s 14 poena bili su najbolji kod Turk Telekoma. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi