Fantastičan meč u Laktašima: Igokea nakon produžetka srušila Partizan
Foto: KK Igokea / ABA liga

Velika pobjeda bh. tima

Fantastičan meč u Laktašima: Igokea nakon produžetka srušila Partizan

E. Škorić

Sjajan meč odigrali su Igokea i Partizan u petom kolu ABA lige. Nakon produdžetka su košarkaši bh. predstavnika slavili sa 90:84 (79:79).

Igokea je s omjerom 3-1 ugostila Partizan (2-2) i viđena je fantastična košarkša u Laktašima, a naročito uzbudljivo bilo je u samoj završnici.

Inače, 9:2 su gosti poveli na startu meča, ali je Igokea imala 26:21 vodstvo nakon prve četvrtine. Bilo je i plus 10 početkom druge četvrtine za Igose, ali se Partizan vraća, u jednom trenutku dolazi do vodstva (43:41), ali je ipak Igokea imala 45:41 na pauzi.

Dosta izjednačeno do samog kraja, a kod rezultata 77:74 za domaće, Nemanja Gordić je poentirao za dva, dobio i slobodno bacanje na 20 sekundi do kraja, no promašio je. Na drugoj strani Edin Atić pogađa dva slobodna bacanja za 79:76.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Na devet sekundi do kraja nakon dobro izgrađene akcije Veličković pogađa tricu za novo izjednačenje, ujedno i produžetak. U dodatnih pet minuta igre Igokea stiže do pobjede na krilima vezanih trojki Wallera.

Carmichael je sa 25 poena bio najefikasniji kod Igokee, dok je Clemmons dodao 14 uz 11 asistencija. Waller je ubacio 17 i te odlučujuće trojke u produžetku. Bh. reprezentativac Edin Atić je meč završio s pet poena. Kod Partizana je bh. reprezentativac Nemanja Gordić ubacio 19, a Rade Zagorac 17 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi