Igokea ponovo prvak Bosne i Hercegovine!

Savladali Borac u finalu

Igokea ponovo prvak Bosne i Hercegovine!

O. Lekić

Košarkaši Igoke savladali su večeras u Banjaluci Borac rezultatom 76:62 i s 2-0 u seriji osvojili su 10. naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Borac nije uspio šokirati Igokeu u finalnoj seriji košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegvine. Banjalučki tim je bio blizu trijumfa u prvoj utakmici, bili su sasvim dobri i večeras, no nisu imali snage odvesti seriju u treći meč.

Igokea bolje ulazi u meč. U jako lošim uvodnim minutama stekli su devet poena prednosti, no zatim jednostavno staju i to Borac koristi da preuzme vodstvo i nakon 10 minuta igre domaći tim je imao poen prednosti, 18:17.

Držao je Borac prednost do sredine druge dionice kada ipak kreće novi preokret Igokee. Maksimalno su gosti koristili prostor u napadu i na odmor Igosi odlaze sa šest poena prednosti, 37:31.

Treći period donosi potpunu kontrolu rezultata od strane Igokee. Prednost je uglavnom bila dvocifrena, a u posljednju četvrtinu ušlo se s 12 poena prednosti u korist gostujućeg tima 61:49.

Nije Igokea dozvolila Borcu povratak u ovaj susret. Bez većih problema su završili posao u posljednjoj dionici i došli su do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea je tako pobjedom od 2-0 u finalu osvojila svoj 10. naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Šampiona Bosne i Hercegovine do trijumfa je vodio Mario Nakić sa 18 poena, dok je kod Borca Jarod West ubacio također 18.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi