Igokea razbila Slobodu za finale s Bosnom

Doigravanje za prvaka

Igokea razbila Slobodu za finale s Bosnom

E. Škorić

Košarkaši Igokee očekivano su se plasirali u finale doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Igokea je u prvom susretu u Laktašima jedva, s jednim poenom razlike, dobila Slobodu i povela s 1:0 u seriji, da bi večeras u Tuzli bila daleko rapsucanija, pa je slavila sa 103:65. 

Poslije 10 minuta igre Igosi su vodili deset razlike (27:17), a na poluvremenu susreta u Mejdanu rezultat je glasio 50:33.

Nastavak ne donosi ništa novo, Igokea je dominirala i doslovno se poigravala s nemoćnom domaćom ekipom, pa je na kraju slavila sa skoro 40 razlike.

Milošević je predvodio goste s 21 poenom, dok su Mičović i Robinson ubacili po 15 poena, Mahković 12, a Glogovac 11 poena. Rikalo i Dumić su ubacili po 15 poena, a Petrov je dodao 13 poena.

Sloboda - Igokea 65:103 

Sloboda: Pilavdžić, Hasandić 2, Hrnčić 6, Rikalo 16, Brown 3, Latifagić 3, Dumić 15, Čerkezović, Muratović 6, Petrov 13 Omerović 2, Ahmedović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Pasajlić 8, Mičović 15, Talić 3, Robinson 15, Pesaković 5, Milošević 21, Glogovac 11, Albijanić 7, Radivojević 6, Mahković 12, Rikić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi