Igokea sigurna protiv Primorske
Foto: KK Igokea

Slovenci bez šansi u Laktašima

Igokea sigurna protiv Primorske

Košarkaši Igokee večeras su na svom parketu u okviru 3. kola ABA lige savladali Primorsku sa sigurnih 89:71.

Opravdao je tako bh. predstavnik ulogu velikog favorita koju je imao i uoči ovog meča protiv sastava Primorske koji unatoč velikim problemima igra ABA ligu ali sa znatno oslabljenim sastavom u odnosu na prošlu sezonu. 

Od početka do kraja susreta domaći tim bio je taj koji se pitao o svemu u ovom susretu a pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje iako su se gosti u pojedinim momentima držali dobro i hrabro. Uoči posljednjeg perioda Igokea je imala sigurnih 16 poena prednosti protiv sastava koji je već sada, ukoliko izdrži do kraja u natjecanju, prvi favorit za napuštanje elitnog razreda ABA lige. 

Ilić je s 20 koševa bio najbolji u domaćem sastavu a solidne partije pružili su i Pot s 15 poena, te Talić s 12. Macura s 25 poena prednjačio je kod gostiju, a Vončina je dodao 16.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi