Igokea sljedeće sezone nastupa u Ligi prvaka?

Već ostvareni kontakti

Igokea sljedeće sezone nastupa u Ligi prvaka?

Admin Čaušević

Igokea bi nakon nekoliko godina ponovo mogla igrati međunarodna klupska takmičenja, ne računajući ABA ligu. 

Igokea je kontaktirala rukovodstvo košarkaške Lige prvaka. Nakon prvog kontakta između kluba i organizatora takmičenja višestruki bh. prvak još uvijek nije dostavio potrebni izvještaj.

Eurohoops je prenio kako je Igokea želi zaigrati u jednom od jačih kontinentalnih takmičenja nakon što je u klub stigla ponuda iz FIBA-e.

Krajnji rok da zvanično aplicira za nastup u ovom takmičenju završava 5. juna što znači da klub iz Aleksandrovca ima još sedam dana da riješi papirologiju.

Tako bi se moglo desiti da Igokea koja je odlukom KSBiH proglašena prvakom BiH za 2020. godinu sljedeće sezone igra na više frontova.

Za sada osigurano učešće u košarkaškoj Ligi prvaka imaju Bilbao, Rytas Vilnius i Darussafaka Tekfen, dok se neki klubovi kojim su poslane ponude još nisu izjasnili.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi