Pobjede Igokee i Splita
Foto - ABA

ABA liga

Pobjede Igokee i Splita

M. Šljivak

Igokea i Split upisali su pobjede u današnjim utakmicama 22. kola ABA lige.

Igokea je na svom parketu pobijedila Zadar rezultatom 79:67 i došla je do 12. pobjede u ovoj ABA sezoni.

Domaći sastav je utakmicu prelomio u drugom poluvremenu. Na krilima Marka Jošila uspjeli su slomiti neugodne goste i stigli su do trijumfa.

Jošilo je sa 17 poena bio najefikasniji u pobjedničkom timu, Waller je dodao 15, dok su kod Zadra po 16 ubacili Carter i Thompson.

Split je na svom terenu savladao ekipu Mornara rezultatom 76:67.

Domaći sastav odigrao je jako dobar meč. Dominirali su Splićani od prve do zadnje minute i na kraju su zasluženo došli do četvrte pobjede u sezoni.

Jones je s 18 poena predvodio domaći tim u ovom meču, dok je na drugoj trani Jeremić kod Mornara ubacio 20 poena.

Splićani vode veliku bitku za opstanak u ABA ligi i ovo im je jako bitna pobjeda, ali glavni konkurent za ispadanje Krka ima čak dvije utakmice manje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi