Igokea startala s pripremama, Vaughn kasni

Dogovorene i konrolne utakmice

Igokea startala s pripremama, Vaughn kasni

Košarkaši Igokee danas su zvanično startovali s pripremama za narednu sezonu.

Na prvom treningu tima iz Aleksandrovca su se pojavili svi košarkaši izuzev Rashada Vaughna, a oni koji su se stavili na raspolaganje došli su u dobrom stanju, što svakako može radovati trenera Aleksandra Trifunovića.

"Mi smo imali pet-šest dana gde su trenirali momci koju su u programu Igokee kako bismo došli do zaključka koje momke ćemo inicijalno pripojiti prvom timu, a na koje ćemo računati za Ligu RS i Ligu BiH. Bitno je da su se svi odazvali na vrijeme, svi su došli u dobrom stanju. U ovim danima ćemo imati pažljiviji uvod, kako bismo zaobišli povrede. Svi su došli raspoloženi, svi sa dobrom radnom etikom tako da nas sada očekuje naporan rad", kazao je Trifunović.

Dogovoreno je nekoliko kontrolnih utakmica.

"Nekoliko utakmica ćemo igrati u Laktašima krajem mjeseca, poslije toga ćemo u Kranjskoj gori igrati protiv ekipa Laškog i Ulma, a u povratku u Banjaluku očekuje nas i meč Cibonom. U periodu od 10. septembra do početka lige ćemo odigrati još nekoliko mečeva. Imali smo poziv za jedan turnir u Turskoj ali smo ga otkazali jer nismo mogli povezati još jednu utakmicu u tom sistemu tako da smo 'kratki' za dva meča. Moja želja je da to budu biti što jači protivnici, opet ne želimo da 'pipamo' protivnike sa kojima ćemo igrati u prva dva tri kola", rekao je trener Igokee.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Trener Trifunović je također dodao kako su svi igrači koji su došli pažljivo birani, u skladu s finansijskim mogućnostima, a uvjeren je kako će Igokea sa svakim timom na svakom terenu biti konkurentna.

"Želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim", poručio je na kraju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi