Igokea stigla do veoma bitne pobjede

Igosi slavili u Novom Mestu

Igokea stigla do veoma bitne pobjede

Košarkaši Igokee u sklopu 16. kola regionalne ABA lige slavili su u Novom Mestu protiv Krke sa 71:69.

Domaćin je imao prednost tokom prve četvrtine, gosti tokom druge, a u drugom poluvremenu su se ekipe smjenjivale u prednosti. Ipak, bh. viceprvak je iz današnjeg susreta izašao kao pobjednik i samim tim došao na korak do opstanka u ligi.

Junak pobjede bio je Đorđe Milošević koji je na 17 sekundi do kraja ukrao loptu domaćima i poentirao za +2 i konačni rezultat utakmice.

U timu Igokee najefikasniji je bio Đorđe Milošević sa 16 poena, Sava Lešić ga je pratio sa 14 poena i 7 skokova, odličan je bio Dalibor Ilić sa 11 poena i 6 skokova, a dvocifren je bio još Marko Luković sa 10 poena.

Za Krku Marko Jošilo je upisao 27 poena, Dominik Mavra je dao 15, a Jure Lalić 10 poena.

U narednom kolu Igokea gostuje u Železniku kod FMP-a.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Top Komentari

gumenakita
Koji su ovo indijanci kad pisete o njima?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti