Igokea dočekala Partizan i priredila noć za zaborav svojim navijačima
FOTO: ABA liga

Beograđani slavili u Laktašima

Igokea dočekala Partizan i priredila noć za zaborav svojim navijačima

E. Ganibegović

Igokea je u Laktašima dočekala Partizan u 10. kolu ABA lige i na kraju je poražena sa 68:70.

Prva četvrtina pripala je za pola koša gostima iz Srbije, bilo je 15:16. Ipak, na poluvrijeme se odlazi pri rezultatu 35:28, jer je bh. tim odigrao solidnu drugu dionicu i slavio 20:12.

U trećoj četvrtini Igokea je konstantno imala vodstvo, a išla je i na maksimalnih +14. Partizan je topio tu prednost, a u posljednjem kvartalu Igosi su imali najviše +10, no to im nije bilo dovoljno za pobjedu. 

Sjajno su gosti odigrali posljednju četvrtinu i došli do preokreta i devete pobjede u sezoni. Igokea je na omjeru od pet pobjeda i pet poraza.

Najefikasniji igrači danas bili su Igokeini Stephens i Waller koji su ubacili po 18 poena. Smailagić je kod Partizana bio najefikasniji s 15, te dva skoka i asistencijom.

U narednom kolu Igokea gostuje kod Studentskog Centra, dok Partizan dočekuje Cedevita Olimpiju.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 10. kolo:

Igokea 68:70 Partizan (15:16, 20:12, 19:19, 14:23)

Top Komentari

user1597698961
Kojim navijacima HAHAHAHAHAHAH,,,,citava dvorana navijala za partizan ,ko je gledao mec zna o cemu pricam...ova dvorana njihova zjapi prazna svaki mec,samo kad zvezds i partizan dodju okolni navijaju za beogradjane.. Pad dodika ovu igokeu vodi u zaborav gdje se niko nece sjecati tog kluba
5 0
Qwertz1
kojim svojim navijacima cijela dvorana za Partizan navijala ???
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi