Igokea u Laktašima bolja od Budućnosti

Druga pobjeda Igosa

Igokea u Laktašima bolja od Budućnosti

Midhat Šljivak

Košarkaši Igokee savladali su večeras u Laktašima ekipu Budućnosti rezultatom 70:61 u susretu 2. kola regionalne košarkaške ABA lige.

Vrlo izjednačen prvi period u kojem su oba tima imala svoje periode igre na kraju je dobila Igokea 16:14, ali su gosti iz Podgorice nakon toga mnogo bolje otvorili drugu četvrtini. Imali su gosti i pet razlike 26:21, ali je Igokea uspjela pred kraj prvog poluvremena okrenuti susret u svoju korist, te su izabranici Dragana Bajića na odmor otišli sa poenom prednosti 33:32.

Drugo poluvrijeme otvoreno je igrom koš za koš, ali se Igokea ipak dobrom igrom uspjela odvojiti, te su otišli na prednost od 13 poena 52:39 na nešto više od dvije minute do kraja treće četvrtine. Budućnost je uspjela spustiti tu prednost, te se u posljednju dionicu ušlo vodstvom viceprvaka Bosne i Hercegovine od sedam poena 55:48.

U posljednjoj dionici je Igokea održavala svoje vodstvo, te su na kraju sasvim zasluženo došli do druge pobjede u sezoni.

Branko Jorović je sa 16 poena predvodio Igokeu, Edwards je dodao 15, dok je kod gostiju Popović ubacio 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.