Igokea večeras ima priliku da odbrani titulu

Bosna dočekuje Igokeu u četvrtom meču

Igokea večeras ima priliku da odbrani titulu

E. Škorić

Košarkaši Bosne i Igokee odigrat će večeras u Skenderiji četvrti meč finalne serije doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine.

Igokea je godinama najbolja ekipa u BiH i očekivano joj je i pred sami početak doigravanja prišivena uloga favorita, da ne kažemo i velikog. Međutim, sarajevska Bosna dostojanstveno se bori u finalu i ne odustaje lako od titule.

U dvorani Mirza Delibašić pokušat će Bosna da napravi novu senzaciju i da izjednači seriju na 2:2, te da produži seriju na pet mečeva, dok će Igokea nastojati već večeras, u Sarajevu, proslaviti naslov prvaka.

Saša Vasiljević i Goran Ikonić nisu što su nekada bili, no uz pomoć sarajevske publike i nekolicine ostalih igrača, sasvim sigurno je da mogu da pariraju timu iz Laktaša, koji je relativno lako završio posao u trećoj utakmici.

Koliko god njegova ekipa bila favorit, trener Igokee Dragan Bajić upozorava na Studente.

"Ne možemo tvrditi da možemo završiti posao već u utorak. Bosna ima kvalitet i širinu, mladost i iskustvo te dobru agresiju i imamo dosta problema s time. Treba da se odmorimo i organizujemo za tu utakmicu te pokušamo slaviti u Sarajevu", istakao je Bajić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea se nada da će doći do petog uzastopnog i ukupno šestog trofeja šampiona. A mogu li Studenti prirediti neko čudo, saznat ćemo nakon završetka finalne serije, koja bi mogla da bude gotova već večeras. Utakmica u Skenderiji igra se od 20:15 sati uz direktan prijenos na BHT1, s tim da u Bosni očekuju veliku podršku s tribina.

Zaprati KK Bosna Royal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
KK Bosna Royal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti