Igosi dočekuje Cibonu, Budućnost i Zadar otvaraju drugo kolo

ABA liga

Igosi dočekuje Cibonu, Budućnost i Zadar otvaraju drugo kolo

U ABA ligi danas će biti odigrane dvije utakmice.

Igokea će u Laktašima u okviru prvog kola ugostiti Cibonu, dok će Budućnost i Zadar u Podgorici odigrati susret drugog kola.

Aleksandrovčani su neslavno započeli novu sezonu. 'Igosi' su zaustavljeni u kvalifikacijama za Ligu šampiona, i to od ekipe Mornara iz Bara koja je u revanšu deklasirala šampiona BiH.

Igokea se sada okreće takmičenju u regionalnoj ABA ligi, gdje je na startu očekuje susret sa neugodnim Zagrepčanima.

"Cibona je odlično posložen tim, sa izuzetno kvalitetnim igračima i ja sam mišljenja da moramo dati 120 posto svojih mogućnosti ukoliko želimo da dođemo do pobjede koja bi nam bila izuzetno bitna na početku lige. Raspored je izuzetno težak, posebno za nas koji smo igrali kvalifikacije za Ligu šampiona i koji nemamo širok roster, ali šta je tu je, moramo se suočiti sa tim", izjavio je trener Igokee Dragan Bajić.

Svoja očekivanja iznio je i strateg Cibone Damir Mulaomerović.

"Čeka nas prva utakmica, neugodno gostovanje kod Igokee. Dočekaćemo to spremni, pripremićemo se dobro i probaćemo startovati sa pobjedom. Imamo dosta nezgodan raspored i sve ono što ide iza toga. Ova prva utakmica je vrlo bitna za nas, kako ćemo otvoriti sezonu te kako bi održali pozitivnu energiju unutar ekipe".

Susret između Igokee i Cibone na programu je od 17 časova.

U drugoj utakmici snage će odmjeriti podgorička Budućnost i Zadar.

Obje ekipe upisala su pobjedu u prvom kolu. Budućnost je iznenadila Cedevitu u gostima (80:70), dok je Zadar kod kuće slavio protiv FMP-a (78:76).

Prošle sezone ova dva tima sastala su se dva puta u ABA ligi, i oba puta ubjedljivo su slavili Podgoričani. 

"Veoma mi je drago što se nakon toliko godina vraćam u "Moraču". Nadam se da će dvorana biti puna, a to može biti samo dodatni motiv i za mene i za igrače. Ovu utakmicu moramo da odigramo maksimalno jako i angažovano, uz poštovanje zadataka i instrukcija sa klupe. Respektujemo Zadar, to je mlada i kvalitetna ekipa, ali sve zavisi od nas. Uz pravi pristup, pobjeda neće izostati", uvjeren je novi trener Budućnosti Vlado Šćepanović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Deul Budućnosti i Zadra na rasporedu je od 19 časova u dvorani "Morača".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi