'Igosi' puni samopouzdanja pred duel sa Partizanom

ABA liga, 13. kolo

'Igosi' puni samopouzdanja pred duel sa Partizanom

Igokea će u subotu naveče biti na teškom ispitu.

Aleksandrovčani će u 13. kolu ABA lige gostovati ekipi Partizana, a trener Dragan Bajić smatra da njegov tim može pružiti snažan otpor.

"Mi smo ovu sedmicu trenirali u jednom miru, maksimalno smo rasterećeni što nam omogućava stanje na tabeli. Partizan je jako ozbiljan tim, popunjen na svim pozicijama i sigurno igrački kvalitetniji od nas. Igraju dobro u poslijednje vrijeme u ABA ligi što pokazuje i treća pozicija na tabeli. Oni su sigurno veoma ozbiljan konkurent za plasman u završnicu", rekao je Bajić te dodao:

"Idemo u Beograd bez ikakvog imperativa, idemo da se nadigravamo, prebacujemo pritisak na ekipu Partizana i ukoliko se ukaže prilika za iznenađenje sigurno ćemo je iskoristiti. Partizan je sigurno umorniji od nas, ali treba imati u vidu da je tim iz Beograda i do sada igrao na dva fronta i uspješno se nosio sa tim".

Košarkaš Igokee Vuk Radivojević takođe vjeruje u dobar rezultat u Beogradu.

"Ulazimo u utakmicu u dobrom ritmu, podigli smo formu, nakon pobjede protiv Krke u gostima dobili smo i dvije utakmice na domaćem parketu što nam je bilo izuzetno bitno za podizanje samopouzdanja. Partizan se bori sa svojim problemima, ali je takođe u usponu forme, pobijedili su Ludwigsburg u FIBA Ligi šampiona i mislim da će biti zanimljiva utakmica", rekao je Radivojević.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica između Partizana i Igokee igra se sutra od 21 čas u dvorani Pionir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi