Igrači nezadovoljni i ne žele igrati po pravilima LaVara Balla

Litvanci sve više iskazuju nezadovoljstvo

Igrači nezadovoljni i ne žele igrati po pravilima LaVara Balla

M. Šljivak

Dolazak braće Ball LiAngela i LaMela u redove litvanskog Vytautasa izazvao je veliku pažnju svjetskih medija.

Ovaj mali litvanski tim odjednom se našao u centru pažnje zbog braće Ball, ali i njihovog oca LaVara, koji je poznat po kontroverznim izjavama.

LaVar tvrdi kako je njegov najstariji sin Lonzo, koji je član Los Angeles Lakesa, najbolji košarkaš svijeta, a šokirao je sve odlukom da povuče dvojicu sinova iz škola i da ih dovede u Evropu.

Sada u ekipi Vytautasa želi da se radi po njegovim pravila i da njegovi sinovi igraju što je moguće više i na treningu je igračima poručio da trebaju igrati brže i sa više šuteva za tri poena. Ipak, igrači ovog kluba su se pobunili. Ne žele da braća Ball igraju previše u prvenstvu, niti da LaVar išta određuje u klubu.

"Održali smo sastanak sa LaVarom i sinovima. Pokušali smo mu objasniti da njegovi sinovi neće previše igrati u prvenstvu ako ne budu igrali u odbrani. Dobri su košarkaši, ali im previše dopuštamo. U teškoj sam situaciji", rekao je trener ovog tima Virginijus Seskus.

Braća Ball Litvaniji pored prvenstva igraju i utakmice Big Baller Branda koje se organizuju samo zbog njih, a otac im je jučer protiv Džukije imao ulogu pomoćnog trenera.

Međutim, ne bi čudilo da se uskoro kompletan projekat raspadne i da se braća Ball vrate tamo odakle su došla, jer za sada sve izgleda vrlo amaterski.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi