Igrači Obale Slonovače u štrajku: Želimo novac!
(Foto: FIBA)

Traže bonuse za SP

Igrači Obale Slonovače u štrajku: Želimo novac!

M. Šljivak

Košarkaši Obale Slonovače odlučili su da stupe u štrajk nešto više od dvije sedmice prije početka Svjetskog prvenstva u Kini.

Razlog početka štrajka je činjenica da im Košarkaški savez nije isplatio obećane bonuse za plasman na Mundobasket i oni ne žele da igraju dok se stvari oko novca ne riješe.

Kapiten 'Slonova' Guy Landry Edi je potvrdio da su on i njegovi saigrači u štrajku.

"Nismo dobili ništa od početka trening kampa, a to je bilo još prije mjesec dana. Obećali su nam isplatiti polovicu bonusa, ali nismo dobili ništa. Tražimo sad kompletan bonus i bonus za nastup na Svjetskom prvenstvu", rekao je Edi.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Zaista bizarna scena samo 17 dana pred start prvenstva svijeta kojeg će Obala Slonovače otvoriti duelom protiv domaćina Kine 31. augusta.

U grupi sa ovim selekcijama su još Poljska i Venecuela.

Top Komentari

Hep333k
I afrika ima svoju Bosnu.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi