"Igrao sam kao go*no, plakali smo dok smo gledali kako slave"

Nemanja Bjelica utučen nakon poraza

"Igrao sam kao go*no, plakali smo dok smo gledali kako slave"

Edmir Škorić

Malo to je ko mogao da očekuje, ali reprezentacija Srbije ispala je već u četvrtfinau košaraškog svjetskog prvenstva.

Srbija je poražena od Argentine i ostala je bez šansi za medalju, mada su se u Srbiji nadali barem finalu...

"Težak poraz za nas i naš tim, želim da se izvinim ljudima u našoj zemlji koji su vjerovali u nas. Možda smo bolji tim od Argentine, ali oni su željeli više pobjedu od nas u ovom trenutku. Nismo bili psihološki spremni za ovo, pogotovo ja lično kao jedan od lidera ovog tima. Moram da kažem da sam igrao kao go..o. Kada smo gledali kako oni slave, mislim da smo svi plakali. Ovo je težak poraz i ubija nas", rekao je Nemanja Bjelica nakon poraza od Argentine, dodavši:

"Nismo izgubili meč zato što smo arogantni ili mislimo da smo nešto posebno, mi samo nismo pripremili sebe mentalno za ovaj meč. Mogu da pričam satima, ali ovaj poraz je jako težak, ubija me. Radili smo mnogo ovog ljeta, teško je, ali ovo je košarka. Mi smo je**no dobra grupa, dobri ljudi, željeli smo da pobijedimo, ali pokušali smo da pobijedimo na pogrešan način. Poslije nekoliko godina mi smo bili favoriti za osvajanje Svetskog prvenstva. Izgledali smo loše na terenu, ali mi nikoga ne podcijenjujemo. Sada moramo da pripremimo sebe na preostale mečeve. Željeli smo ovo na pogrešan način, ne želim da pričam o pritisku, sa kojim možemo da se nosimo. Moramo da budemo jaki i da se vratimo svojim kućama kao tim".

Top Komentari

izvoristine
Ne znam sto uopste pisete o onima koji bi Bisnjake poubijali sve do jednog i sve najgore vam radili samo ako ih zapadne. Ostavite se Srbadije pisite o svojim sportistima!
19 1
big-boss
lako je bilo siljiti onu stvar nad filipinima.,prva ozbiljna reprezentacija vas spusti na zemlju a druga vas posla kuci...selam
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti