Nemanja Bjelica: Ova generacija zaslužuje zlatnu medalju
Ne smijemo se više zadovoljiti osvajanjem srebrene medalje

Svjetsko prvenstvo kao šansa jedne generacije

Nemanja Bjelica: Ova generacija zaslužuje zlatnu medalju

E. Dindić

Par dana prije ždrijeba za Svjetsko prvenstvo u košarci, Nemanja Bjelica i Bogdan Bogdanović košarkaši Sacramento Kingsa u razgovoru sa medijima dotakli su se šansi Srbije na tom takmičenju. I jedan i drugi su se složili da Srbija može daleko otići. 

"Mislim da imamo najbolju reprezentaciju nakon USA. Došlo je vrijeme da pokažemo ono najbolje što možemo, ovo je šansa jedne generacije. Imamo sjajne košarkaše, te mislim da je vrijeme da osvojimo zlatnu medalju.", rekao je Bjelica.

Bogdanović je bio nešto suzdržaniji, istakao je kako još ne razmišlja o Svjetskom prvenstvu, međutim dodao je da su njihovi ciljevi najsjajnija medalja, te da moraju dati sve od sebe da je osvoje.

"Nadam se da ćemo igrati košarku na visokom nivou u reprezentaciji, te da ćemo ponoviti partije koje smo pružali prethodnih godina. Ako nam se ukaže prilika zašto da je ne iskoristimo i osvojimo zlatnu medalju. Bio bi to zaista nevjerovatan uspjeh, ne smijemo se više zadovoljavati srebrenom medaljom", rekao je Bogdanović.

Top Komentari

Ante G.
Na svaki tekst o Hrvatskoj i Srbiji se pojavi more komentara, u kojima se te reprezentacije ismijavaju. Ko se samo okrene unazad 20 godina, moze da vidi sta su te dvije reprezentacije osvojile, u raznim sportovima. Od premijer sportova, fudbala, kosarke, tenisa, odbojke, preko vaterpola, rukometa, pa do nekih manje popularnih, broj medalja je nesaglediv. Za isto to vrijeme, zemlja, ciji jedan dio stanovnistva ismijava ove dvije pomenute, nije osvojila u nacionalnim prvenstvima ni priblizan broj kao ove dvije na medjunarodnim. Pametan covjek bi makar cutao, a ovdje nedostatak inteligencije i zavist prosto kao rezultat daju da neko otkuca komentar, od koga ne znas da li da places ili da se smijes. Mozete samo da aplaudirate ovim nacijama, da se naklonite i da budete sretni sto su makar u vasem okruzenju.
0 13
Benjamingst
Daj ba cuj zlato.... Ima tu USA, Spanija, Francuska pa tek vi dolazite po jacini... USA je vec uzela zlato ljudi ce igrati sa najvecim zvijezdama NBA.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti