Ikonić zaigrao protiv Sparsa i osvojio srca navijača Bosne

Iskusni košarkaš nije želio ostaviti saigrače

Ikonić zaigrao protiv Sparsa i osvojio srca navijača Bosne

S. Mlaćo

Košarkaši Bosne Royal Jelly jučer su u 10. kolu Lige 10 savladali gradskog rivala KK Spars (81:65), te na najbolji mogući način otišli na pauzu. 

Bosna je dominirala, imala i veću prednost od one na kraju susreta, a jedan detalj sigurno će ostati u pamćenju navijačima popularnih Studenata. Naime, jedan od najiskusnijih košarkaša Bosne Goran Ikonić nastupao je i pored toga što je dan ranije na treningu zaradio potres mozga.

Poslije same utakmice trener Bosne Royall Jelly Dušan Gvozdić istakao je veliku zahvalnost Ikoniću što je pristao da igra i pored teške situacija sa treninga, a ovaj iskusni košarkaš definitivno je pokazao da mu Bosna puno znači, te nije želio ostaviti svoje saigrače u veoma važnoj utakmici. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Ikonić je rođen u Zvorniku 1980. godine, a sa Bosnom je osvojio titulu prvaka u sezoni 2005/06. Sezonu kasnije od strane navijača ovog kluba dobio je nagradu za najboljeg igrača kluba. Prije povratka u Sarajevo nastupao je za rumunsku Steauu, a protiv Sparsa se nije upisao u strijelce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi