Kerr ostaje vjeran Warriorsima

Čelnici 'Ratnika' nisu imali dilemu

Kerr ostaje vjeran Warriorsima

S. Grebović

Prema saznanjima ESPN-a, trener aktuelnih šampiona Steve Kerr, prihvatio je uslove novog ugovora sa Warriorsima kojeg će ga učiniti jednim od najplaćenijih trenera u historiji NBA lige.

Steve Kerr je Warriorsima donio tri titule NBA pravaka u posljednje 4 godine (2015, 2017, 2018), pa su čelnici 'Ratnika' bez imalo razmišljanja odlučili ponuditi mu novi, mnogo unosniji ugovor od trenutnog.

Specijalizovani novinar ESPN-a za NBA ligu Adrian Wojnarowski, nije naveo detalje novog ugovora niti konkretne cifre, ali je naglasio kako će vrlo brzo sve biti objelodanjeno.

Kerr je sa Warriorsima 2014. godine sklopio petogodišnji ugovor, a od tada su Ratnici igrali čak 4 NBA finala, a samo su 2015. godine poraženi u finalnoj seriji od Lebronovih Cavsa.

Posljednjih godina bilo je raznoranih nagađanja o Kerrovom zdravstvenom stanju, tačnije kako on ima velike bolove u leđima te da se ne može u potpunosti posvetiti vođenju ekipe. Kerr je kritičare demantovao osvojenim titulama, te se tako u društvu besmrtnih koji su osvojili tri i više titula pridružio legendarnom Philu Jacksonu koji ima 11, Redu Auerbachu sa 9, te Johnu Kundli, Patu Rileyu i Greggu Popowichu sa po pet šampionskih prstenova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi