Imaju li smisla priče o trejdu Jusufa Nurkića?
Nurkić igra odličnu sezonu u dresu Portlanda. Ubacuje preko 15 poena po meču i treći je strijelac ekipe, ali i veoma važan kotač u igri. Teško da će ga se tako lako odreći.

Memphis želio Nurkića u trejdu za Marca Gasola

Imaju li smisla priče o trejdu Jusufa Nurkića?

Midhat Šljivak

Košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić spominjao se prethodnih dana kao potencijalni učesnik trejda u kojem bi se još našla ekipa Memphis Griezzliesa.

Grizzliesi su navodno spremni da trejduju 32-godišnjeg španskog centra, a kao jedna od potencijalnih destinacija spominjao se upravo Portland.

Za Gasola ekipa Memphisa je željela Jusufa Nurkića, a kao dodatni igrač u razmjeni bi se našao i Evan Turner, te pik druge runde drafta 2019. godine.

Međutim, od ovog trejda vjerovatno neće biti ništa. Gasol će uskoro napuniti 33 godine i ima izuzetno težak ugovor u kojem će u naredne dvije sezone dobiti blizu 50 miliona dolara i teško da bi Trail Blazersi željeli da prihvate još jedan ogroman ugovor u timu jer su na velikim ugovorima još CJ McCollum i Damian Lillard.

Sa druge strane, Nurkić je čak 10 godina mlađi od Gasola i pred njim su tek najbolje godine. I da ode u Memphis, ovaj tim bi mu morao ponuditi maksimalan ugovor narednog ljeta jer je bh. centar odlučio da isproba tržište ili bi se suočili sa gubitkom kvalitetnog igrača kojeg su dobili u razmjeni. Za tim koji želi da krene iz početka, takav ugovor bi bio veliko opterećenje i ne bi imao smisla jer je Conley već na jednom od najvećih ugovora u ligi.

Jedino što bi bilo dobro u eventualnom trejdu je činjenica da bi Nurkić pored sebe imao sjajnog Mikea Conleya. To bi značilo više lopti za njega u napadu i sigurno bi Bosnian Beast dosta povećao statistiku poena.

Ipak, razmjena je itekako daleko od realizacije. Gasol gotovo sigurno neće završiti u Portlandu, ali izvjesno je da će on nakon gotovo 10 godina napustiti tim iz Tennesseeja.

Španac je ove sezone na omjeru od 19 poena i devet skokova po meču i već godinama unazad je prvo ime Memphisa.

Top Komentari

Josip Domorocki
Nista se vi ne brinite za Nurka....ponuda ima dovoljno ....
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi