Skandal u NBA ligi: Poznati trener spavao s uposlenicom kluba, suspendovan za cijelu sezonu

Boston odmah reagovao

Skandal u NBA ligi: Poznati trener spavao s uposlenicom kluba, suspendovan za cijelu sezonu

E. Škorić

Trener Boston Celticsa Ime Udoka upao je u ozbiljne probleme i trenutno je pod suspenzijom.

Iza 45-godišnjeg Ime Udoka je bila prilično uspješna sezona. Boston Celticsi pod njegovim vodstvom, iako nisu bili među favoritima, plasirali su se u finale NBA lige.

U njemu su Boston Celticsi vodili 2-Ž:1 protiv Golden State Warriosa, ali su potom izgubili tri utakmice zaredom i njihovi rivlai na kraju su uživali šampionskom prstenu.

Udoka se trebao spremati za novu sezonu NBA lige, ali je suspendovan, pa će ga privremeno mijenjati njegov dosadašnji pomoćnik Joe Mazzulla. Njega je koštao intimni odnos sa jednim od zaposlenica Bostona.

[instagram]https://www.instagram.com/p/Cg2rQLguRqN/?hl=en[/instagram]

"Boston Celtics objavljuje da je klub suspendovao glavnog trenera Ime Udoku za sezonu 2022.-2023. zbog kršenja pravila. Odluka o njegovoj budućnosti bit će donesena naknadno. Suspenzija stupa na snagu odmah", objavio je Boston.

Oglasi

Udoka se već oglasio saopštenjem u kojem se svima ispričao zbog svog ponašanja, a dobiće i visoku novčanu kaznu.

"Želim se ispričati našim igračima, navijačima, cijeloj organizaciji Celticsa i svojoj porodici (njegova supruga je američka glumica Nia Long) što sam ih iznevjerio. Ispričavam se što sam doveo momčad u tako tešku situaciju i prihvatam ovu odluku kluba. Iz poštovanja prema svima uključenima, neću više pisati komentare", kratko se oglasio Udoka.

Ime Udoka igrao je u NBA G ligi i NBA od 2000. do 2012. godine. Zatim je radio kao pomoćni trener u San Antonio Spursima (2012.-2019.), Philadelphia 76ersima (2019.-2020.) i Brooklyn Netsima (2020.-2021.). Od sezone 2021./2022. bio je prvi trener Boston Celticsa.

Sada je pravo pitanje šta će biti sa brakom Udoke i Nije Long s kojom je od 2010. godine i zajedno imaju sina.

Top Komentari

ubnt2
A šta će biti sa njom ako smijem da pitam? Ona jadna nije na to pristala....I dalje se ženama po tim stvarima gleda kroz prste...Ma preseravanje teško iako me noli krc za ovo.
4 0
Edin Merlin
Da je kojim slucajem "spotako" kakvog toplomjera onda bi to bilo OK i svi bi bili ponosni na njih ..... FUJ
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi