Stigla velika ponuda za Kevina Duranta, ali Netsi imaju poseban zahtjev

Celticsi žele ponajveću zvijezdu lige

Stigla velika ponuda za Kevina Duranta, ali Netsi imaju poseban zahtjev

E. Škorić

Finalisti NBA lige iz prošle sezone, Boston Celticsi, krenuli su po Kevina Duranta.

ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski je danas saopštio da je Boston zainteresovan za Duranta i da se sprema veliki trade. Prvobitno su Celticsi za Duranta poslali ponudu koja je uključivala zvijezdu tima Jaylena Brownsa, beka Derricka Whitea i budući pik na draftu, ali je ponuda odbijena.

Brooklyn je tražio da se u trade uključe i Brown, ali i najbolji odbrambeni igrač za prošlu sezonu Marcus Spart, te potencijalno jedan rotacijski igrač i buduće pikove, što Boston nije prihvatio.

Durant je dvostruki NBA prvak sa Golden State Wariorsima, a krajem juna zatražio je trade.

KD će u septembru napuniti 34 godine, a prethodno je prošle godine potpisao četverogodišnje produženje ugovora s Netsima vrijedno 198 miliona dolara.

Američki mediji navode da je Boston "jako zagrijan" za dovođenje Duranta, dok Netsi žele zauzvrat igrača sličnog kalibra, te vjeruju da sam Brown nije dovoljan, dok Celticsi nisu spremni da u trade uključe Smarta ili Jaysona Tatuma.

Inače, za sjajnog Duranta još se interesuju Toronto Raptorsi i Miami Heat. Celticsi pokazuju najveću želju da ga dovedu, a to bi bio još jedan veliki posao s Netsima nakon 2013. godine, kada su dobili brojne pikove u zamjenu za iskusne Kevina Garnetta i Paula Piercea.

Top Komentari

DadiG
Na ovom portalu 2 priloga uličnih tuča a jedan iz košarke.
3 0
Edin Merlin
Pa da ne bi možda i Tatum’a ? Frajer ima 34 godine i sad bi da u zamjenu dobiju 2 AllStar igrača,3 pika prve runde i još jednog igrača… MRŠŠŠŠ !!!!!!!!!!!!!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi