Indiana otpisala Chicago, Clippersi bolji od Dallasa

NBA liga

Indiana otpisala Chicago, Clippersi bolji od Dallasa

Košarkaši Indiane ostvarili su ubjedljivu pobjedu na svom terenu protiv ekipe Brooklyna (129:105), čime su definitivno osigurali nastup u play-offu, a u isto vrijeme izbacili sastav Chicaga iz svih kombinacija.

Domaćin je već u prvih 12 minuta dao do znanja rivalu šta ga očekuje u nastavku, pa je ovaj period igre dobio sa velikih 20 poena razlike (39:19). Do kraja poluvremena Pacersi su uvećali tu prednost, a u nastavku su rutinski priveli meč kraju.

Prvo ime susrtea bio je Myles Turner sa 28 poena i 10 skokova, dok je kod gostiju Sean Klipatrick imao 26 koševa.

LA Clippersi su bili uspješni na svom parketu protiv Dallasa rezultatom 98:91. Domaćin je kapitalnu prednost stekao tokom trećeg perioda u kojem je goste sveo na samo 12 poena (27:12). U zadnjoj četvrtini gosti su pružili daleko bolju igru, ali vremena za preokret nije bilo.

Jamal Crawford predvodio je Clipperse sa 22 poena, a dobru partiju pružio je i J.J. Redick sa 20 koševa. Nešto bolji kod gostiju bio je Raymond Felton koji je meč završio sa 21 poenom i 5 asistencija.

New York je kod kuće, u ne baš tako atraktivnoj utakmici, poražen od Toronta (93:89). Knicksi su se već odavno oprostili od play-offa, dok će Raptorsi sa 2. pozicije Istoka pokušati napraviti iskorak više. 

Najbolji pojedinac meča bio je DeMar DeRozan sa 27 poena, a u protivničkom taboru prednjačio je Carmelo Anthony sa 21 pogotkom.

Ostali rezultati:

Washington - Charlotte 113:98

Houston - LA Lakers 130:110

Denver - Utah 84:100

Philadelphia - Milwaukee 108:109 (nakon produžetka)

Miami - Orlando 118:96

San Antonio - Golden State 86:92

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi