Vrančić se povrijedila u prvom meču Eurobasketa, a danas oduševila sve svojim potezom

Izašla na zagrijavanje i bit će na raspolaganju selektoru

Vrančić se povrijedila u prvom meču Eurobasketa, a danas oduševila sve svojim potezom

Endin Čaušević

Košarkašice Bosne i Hercegovine igraju danas protiv Hrvatske meč osmine finala Eurobasketa.

Izabranice Gorana Loje su oduševile svojim igrama na Eurobasketu, a danas nas očekuje utakmica protiv Hrvatske za četvrtfinale ovog takmičenja.

Ono što je sigurno problem za sve ekipe jeste žestok tempo utakmica, ali se nadamo da su se bh. košarkašice uspjele odmoriti nakon jučerašnje iscrpljujuće utakmice protiv Slovenije.

Koliko ova utakmica znači za bh. košarkašice najbolje pokazuje video iz dvorane pola sata pred početak meča.

Naime, na zagrijavanju se pojavila i Irena Vrančić koja se povrijedila još u prvom meču protiv Belgije, te je propustila utakmice protiv Turske i Slovenije.

Vrančić još nije maksimalno spremna da se vrati na parket, ali je odlučila da će biti na raspolaganju selektoru i da će zaigrati ukoliko to bude trebalo.

Oglasi

BiH - Hrvatska, od 18 sati. Spremni? Zagrijava se i povrijeđena Irena Vrančić, stisnut će zube i zaigrati ako bude trebalo. Idemooooo jakooo!! 🇧🇦🏀💪

Posted by KSBiH on Monday, June 21, 2021

Podsjećamo, utakmica između BiH i Hrvatske igra se od 18 sati i sigurno je da će naše košarkašice ponovo imati podršku s tribina popularnih BHFanaticosa.

FIBA je pred ovaj meč dosta posvetila pažnje našim djevojkama, a poseban akcenat je stavila na Maricu Gajić i izdvojila njene poene u duelu protiv Slovenije.

Pored Marice, Jonquel Jones je također jedna od vodećih priča, a Jones je trenutno i najkorisnija košarkašica Eurobasketa.

Marica i Jonquel su izabrane i u petorku trećeg kola što je najbolja moguća najava za večeršanji duel, ali i nagrada za sjajne partije u duelu protiv Slovenki.

Top Komentari

velez mo
Hajmo cure do pobjede,samo jako
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti