Golden State poslao Cousinsa u razvojnu ligu

Zaigrat će za Santa Cruz

Golden State poslao Cousinsa u razvojnu ligu

Jedan od najboljih NBA centara DeMarcus Cousins još uvijek nije odigrao niti jednu utakmicu za Golden State ove sezone.

Cousins je početkom godine doživio tešku povredu Ahilove tetive i tek nedavno je počeo sa treninzima, a trebat će mu neko vrijeme da se vrati u pravu formu.

Kako bi njegov povratak stigao što brže, Golden State je odlučio poslati Cousinsa u svoj razvojni tim Santa Cruz koji igra u G ligi.

"Mi ne treniramo toliko jer imamo veliki broj utakmica, baš kao i svi NBA timovi. Njemu je potreban intenzivniji ritam, sa fokusom na vremenu provedenom na terenu. Nadamo se da će to i dobiti u Santa Cruzu", poručio je trener Warriorsa Steve Kerr.

Naravno, DeMarcus Cousins će se vratiti u ekipu Golden State Warriorsa čim bude potpuno spreman i oporavljen, a ljubitelji košarke još uvijek nestrpljivo čekaju da ga vide u istom timu sa Curryjem, Durantom, Thompsonom i Greenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi