Netsi u odličnom meču savladali Heat, solidno izdanje Džanana Muse

Brooklyn uspio doći do preokreta

Netsi u odličnom meču savladali Heat, solidno izdanje Džanana Muse

E. Čaušević

Košarkaši Brooklyn Netsa sinoć su na svom parketu pobijedili Miami Heat sa 117:113.

U veoma neizvjesnoj utakmici pobjednik se nije znao do samog kraja, ali su na kraju više sreće i znanja imali domaći koji su upisali 17. pobjedu u ovoj sezoni.

Miami je dosta bolje otvorio meč i prvu dionicu je riješio u svoju korist sa 42:32. Gosti su nastavili s dobrom igrom i u drugoj četvrtini, a na pauzu se otišlo kod rezultata 69:57 za Heat.

No, Brooklyn je uspio pronaći svoj ritam u nastavku meča. Domaći su u trećoj dionici nadoknadili zaostatak od 12 poena, a pred posljednju četvrtinu rezultat je bio 89:89.

U posljednjoj dionici gledali smo odličnu košarku i obje ekipe su bile u egalu. No, u samom finišu Netsi su uspjeli nekako prelomiti meč na svoju stranu i na kraju slaviti sa 117:113.

Netse je do nove pobjede ponovo vodio Spencer Dinwiddie koji je imao 26 poena i dodao je još 14 asistencija i četiri skoka. U gostujućem timu istakao se Jimmy Butler sa 33 poena i devet skokova.

Mladi bh. košarkaš Džanan Musa sinoć je na parketu proveo skoro 12 minuta. Musa je imao solidan učinak od šest poena, pet skokova i jedne asistencije.

Promo

Top Komentari

kiki
4:15 hahahahahaha
0 1
karlhajncbrazzzo
Ovaj Dragič je malo veći smrad od čovjeka. Pravi Slovenac.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi