Poznati košarkaš stao pred saigrače i priznao da je gej
Australac je trenutno jedini profesionalni košarkaš kojije priznao da je homoseksualac (Foto - Screenshot)

Humphries odlučio sve reći javno

Poznati košarkaš stao pred saigrače i priznao da je gej

M. Šljivak

Poznati australijski košarkaš Isaac Humphries (24) saopštio je kako je homoseksualac te je priznao kako se zbog toga dugo stidio i čak je pokušao da se ubije.

Australijski košarkaš Isaac Humphries okupio je svoje saigrače iz ekipe Melbourne Uniteda te im je saopštio kako je gej.

Ovaj 24-godišnji centar je okupio saigrače u svlačionici. Priznao je kako je homoseksualac te je

"Tokom karijere nije postojala nikakva mogućnost da otvoreno kažem da sam gej - sve do sada", rekao je Humphries i dodao je:

"Igrao sam svugdje i svim dijelovima svijeta je isto. Sve se svodi na novac, izlaske s djevojkama i vrhunske nastupe. Ja sam se želio uklopiti i nisam želio privlačiti pažnju. Mislio sam da će mi život početi tek nakon što završim karijeru".

"Bio sam usamljen, a krajem 2020. godine sam bio blizu odlaska. Mrzio sam sam sebe, bilo me sramota i odlučio sam da je najlakše da sam sebi oduzmem život. Odlučio sam da je kraj. Ipak, probudio sam se ujutro i shvatio sam da ima mnogo toga što nisam uradio".

Oglasi

Ističe da je mu je posjeta Los Angelesu prošle godine tokom povrede otvorila oči.

"Dok sam bio u Los Angelesu vidio sam toliko slobode. Bio sam šokiran koliko ljudi ima priču kao što je moja. Vidio sam kako je priznanje oslobađajuće i da tu nema nikakve sramote. Niko se više ne krije i ja se nadam da će sport postati mjesto gdje neće biti straha".

"Možeš biti gej i vrhunski košarkaš u jednoj od najjačih liga svijeta. Ja sam živi dokaz za to. Hoću da to svi znaju i zato ovo javno govorim", istakao je Humphries.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Isaac Humphries je dvije godine proveo na univerzitetku Kentucky, bio je jedno vrijeme i član beogradskog FMP-a te Atlante Hawks.

Pored ovih timova igrao je za Sydney Kings, Erie BayHawks, Lakeland Magic i Adelaide 36ers. Od ove godine je član Melbournea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi