"Iskopa se da je Bosna evropski prvak samo kada dogori do nokata"

Harun Mahmutović podnio ostavku na mjesto predsjednika KK Bosna Royal

"Iskopa se da je Bosna evropski prvak samo kada dogori do nokata"

"Jesam, jutros sam članovima Upravnog odbora poslao svoju ostavku na mjesto predsjednika. Pričao sam s njima, oni 'pa, nemoj'. Sada je moljakanje u toku, ali ne vidim više nikakvog smisla, niti da nekoga ovdje zanima sport općenito. Kamoli košarka i Bosna", kazao nam je Harun Mahmutović na pitanje napušta li poziciju prvog čovjeka kluba.

Kaže da zbog njegovog žrtvovanja da nešto napravi, pokrene, unaprijedi, najviše trpi njegova porodica, a da se ništa ne pomjera s mrtve tačke.

Imao je još nekoliko interesantnih formulacija, vrlo znakovitih izjava koje govore o sveopćoj futavosti, glibu i kalu u kojem se svi generalno nalazimo, blatu koje opterećuje sve pore društvene zajednice. Ako se ovo ovdje može uopće nazvati društvenom zajednicom.

"Ne vidim da sport uopće ikoga u ovoj državi interesuje. Osim je jednom prilikom rekao 'nismo mi sportisti nikome bitni, imamo očito malo veće mišljenje o sebi nego što bi trebali'. Iskreno ljubomoran sam na ovaj sada uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, ljuboran sam na njihov sport. Halo, ljudi igraju polufinale Mundijala. A ni njima nije bajna situacija u državi... Mi smo jedina država u regionu, ne znam, možda imaju još Andora, San Marino i tako te, koja nema olimpijsku medalju. Ako to nije nikome bitno, a drugima jeste, onda uredu..."

Mahmutović kaže da se naježi kada čuje da neko još uvijek koristi epitet evropski prvak uz Bosnu, jer je odnos sraman.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"To se izvuče da je Bosna evropski prvak kada dogori do nokata. Čuj, evropski prvak. I onda zato iz budžeta ima 10.000 KM. Šta bi bilo da nije evropski prvak, koliko bi onda bilo novca uplaćeno? Valjda 670 KM. Živimo u olimpijskom gradu i time se dičimo, a sve propada. Evo rukometni klub Bosna ispao je iz lige, fudbalski klubovi preživljavaju jer u fudbalu ima više novca od UEFA-e, ali i to je tanko. O ostalim sportovima da ne govorim. Strašno je koliko tonemo i ne samo u sportu. Vijeće ministara bh. sport vrednuje 300.000 KM, dakle ko njihova dva auta. Čitav bh. sport dakle, ne košarku..."

"Ne znam, ako neće uspjeh Hrvatske sada otvoriti ljudima oči, i ako ovo ne pokrene neke pozitivne promjene, ne znam šta će. Doći će vrijeme sigurno kada će sport postati bitan, samo bojim se da ćemo tada biti baš na dnu", poentirao je Mahmutović.

Top Komentari

nerminh74
Nije ovo KS pa na poslovno-prijateljske veze sa konakovicem (koji je jos pao) pa da muzes pare iz drzave koje bi ti onda rasoredzivao kako tebi na um padne (malo kosarci, malo sebi na ugovor o radu posla koji obavljas?!!!) Ovdje si trebao oznojiti zadnjicu i ovdje si trebao koliko vrjedis, sto se pokazalo na kraju malo
7 1
stopkrkanima
Opet Mahmut palamudi ogolio do koze sve sto mu je pod ruke doslo. Zajebao svakoga koga je u oci pogledao. To sve sto govori je istina slazem se sa stvarima oko odnosa drzave i sporta, ali razlozi njegovih odlazaka i otkaza su daleko od cistog obraza i njegove nevinosti.
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi