Mahmutović: Nikad meni Zack Wright ništa nije plaćao!
Portal Inforadar.ba je objavio informacije o navodnim uplatama koje je Wright vršio prema Mahmutoviću, ne znajući da ovaj više nije generalni sekretar KSBiH.

Zašto "Zeko" više nije želio igrati za BiH?

Mahmutović: Nikad meni Zack Wright ništa nije plaćao!

Istraživački tim portala Inforadar.ba je u okviru medijskog pool-a Antikorupcijske mreže organizacija civilnog društva (ACCOUNT) napravio priču o navodnim malverzacijama u KSBiH i "prevari" nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje.

U glavnim ulogama našli su se nekadašnji bek naše reprezentacije, naturalizovani Amerikanac Zack Wright i Harun Mahmutović. Podsjetimo, Zack Wriht se našoj selekciji pridružio 2013. godine za kvalifikacije za Eurobasket, a kada je za trenutni kvalifikacioni ciklus "zafalilo" igrača, ponovo se Wright pojavio kao opcija.

Ipak, prvo se krenulo sa pronalaženjem novih igrača, pa se sjajni Amerikanac Scottie Wilbekin počeo povezivati sa našom selekcijom. Međutim, od dolaska Wilbekina u našu selekciju nije bilo ništa, a Inforadar.ba navodi da su po srijedi bile samo menadžerske igre, te da je preko BiH Wilbekinu "dizana cijena" a ovaj igrač se kasnije uputio na pregovore sa reprezentacijom Turske.

Kada je propao angažman Wilbekina, u KS BiH su se navodno ponovo sjetili Wrighta, ali je po saznanjima portala Inforadar.ba ovaj košarkaš odlučno odbio svaku saradnju i povratak u reprezentaciju BiH.

Wright je tada navodno čelnicima saveza poručio da ne želi više igrati za BiH jer je faktički prevaren pošto je u više navrata pojedincu iz Saveza uplaćivao novac na račun, ali mu isti nikada nije vraćen.

Kako bi dokumentovao svoju priču, Wright je, navodno, u Savez poslao uplatnice na kojima se vidi da je na bankovni račun bivšeg generalnog sektretara KS BiH Haruna Mahmutovića uplatio četiri hiljade američkih dolara i to 23. augusta 2017. Zanimljivo je, međutim, da već tada Mahmutović nije imao nikakvu funkciju u KS BiH.

Inforadar.ba je, međutim, došao do podataka da je Wright izvršio još tri identične uplate na račun Haruna Mahmutovića (ukupno 16.000 američkih dolara), a pomenuti portal je obavio faksmil uplatnica uz zaštitu podataka bitnih za privatnost stranki.

Foto: Printscreen/Inforadar.ba

Dodaje se da Wright u vrijeme kada je slao novac Mahmutoviću nije znao da on više nije na poziciji generalnog sekretara KS BiH, niti na bilo kojoj drugoj poziciji, te da je sredstva slao u cilju produženja svog pasoša, na osnovu kojeg je i igrao za BiH.

Wright je navodno u vrijeme kada je slao novac imao samo konkakt telefon Haruna Mahmutovića, te nije imao informacija o "strukturalnim promjenama" u KS BiH. Kada Wrightu nije vraćen uplaćivani novac, on je odlučio da više ne igra za našu zemlju.

Tragom ovakvih informacija kontaktirali smo Haruna Mahmutovića, koji trenutno obavlja funkciju predjsednika KK Bosna Royal.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

"I kada nisam u Savezu već toliko vremena oni izmišljaju toplu vodu, ne znam čemu to. To je glupost, najveća glupost na svijetu. To što pišu nema nikakve veze ni sa mnom, ni sa Savezom, ni sa Zackom... Nikakvih uplata nije bilo, pa nije plaćao ništa ni prvi put, ni drugi, pa zašto bi sada meni plaćao taj pasoš? Zack nema veze s tim, pa on nije tu već par godina... Jednostavno stalno žele nešto izmisliti, prvo za Bosnu, pa sada opet za reprezentaciju", istakao je Harun Mahmutović za SportSport.ba.

Podsjetimo, Zack Wright već neko vrijeme za život zarađuje u Francuskoj, a od 2017. godine je član Strasbourga.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Kakvi su to lopinari,majku bi svoju prodali,da li je i Nurkiću trazio pare da igra za rep.?Kad će SIPA ući u KS BIH?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi