Iskusni centar potpisao za Lakerse
Chandler je 2012. godine osvojio nagradu za najboljeg defanzivca NBA lige, a godinu ranije je osvojio i prsten sa Dallas Mavericksima (Foto: EPA)

Stigao Tyson Chandler

Iskusni centar potpisao za Lakerse

Midhat Šljivak

Los Angeles Lakersi dobili su pojačanje na poziciji centra.

Novi član tima iz Grada Anđela postao je 36-godišnji Tyson Chandler koji će s Lakersima odigrati svoju 18. sezonu u NBA ligi.

Chandler je sezonu počeo u Phoenix Sunsima. Ipak, kako je bilo jasno da neće dobiti previše prostora za igru odlučeno je da se otkupi njegov ugovor i Chandler je postao slobodan igrač.

Nije bio dugo bez kluba. Potpisao je za Lakerse i sigurno će predstavljati dobar defanzivni dodatak ekipi iz Los Angelesa.

U dugogodišnjoj karijeri ovaj veteran je igrao za veliki broj ekipa, a na prosjeku je od 8.6 poena i 9.3 skokova po meču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi