Iskusni Sarajlija pojačava Cedevitu

Markota uskoro potpisuje ugovor sa zagrebačkom ekipom

Iskusni Sarajlija pojačava Cedevitu

KK Cedevita bi uskoro trebao dobiti novo pojačanje i to u liku Damir Markote, koji će po svemu sudeći u narednim danima napustiti svoj sadašnji klub, turski Usak Sportif.

Markota se, navodno, posvađao sa trenerom turske ekipe, pa je klub odlučio raskinuti njegov ugovor, a očekuje se da će uskoro ozvaničiti saradnju sa Cedevitom.

Ovaj 31-godišnji krilni centar je u dosadašnjem dijelu sezone turske Super lige u prosjeku bilježio 10.7 poena, 4.7 skokova i 1.6 asistencija po utakmici, te bi trebao biti veliko pojačanje za Cedevitu.

Inače, Markota je rođen u Sarajevu 1985. godine kao Damir Omerhodžić. U svojoj bogatoj karijeri je bio član Zaboka, Cibone, Milwaukee Bucksa, Tulsa 66ersa, Spartaka iz St. Petersburga, Žalgirisa, Menorce, Olimpije, Zagreba, Bešiktaša, Brosea, Bilbaoa, Istanbul BB-a i Usaka

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi