Ispred Mirze je samo Steph Curry!

Ispred Thompsona, Georgea...

Ispred Mirze je samo Steph Curry!

Dž. Mrakić

Mirza Teletović iz utakmice u utakmicu pokazuje da je plućna embolija, za koju je saznao negdje u ovo doba prošle godine, stvar prošlosti.

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine osjeća se odlično u dresu Phoenix Sunsa, što povrđuje i odličnim partijama ove sezone.

"MT3" u sezoni 2015/2016 do sada je postigao 51 trojku, a procenat realizacije šuta za tri poena iznosi nevjerovatnih 45.9 %.

Po procentu je na visokom četvrtom mjestu u NBA ligi, međutim ako se uzmu u obzir košarkaši koji su u ovoj sezoni postigli jednak ili veći broj trojki u odnosu na Teletovića, dolazimo do podatka da je od našeg kapitena bolji samo – Steph Curry!

Curry je do sada postigao 119 trojki (46.5 %), drugi je Mirza Teletović sa 51 trojkom i 45.9 % realizacije, a iza našeg reprezentativca nalaze se Paul George, Klay Thompson, CJ Miles, Kyle Lowry...

Za one koji ne znaju, Paul George najupečatljiviji „trojkaški“ performans imao je prije tri godine, kada je postigao čak devet trojki na susretu, CJ Miles postao je jedini igrač u historiji Cavsa sa 10 trojki na susretu, a vjerujemo da se svi vrlo dobro sjećaju onoga što je uradio Klay Thompson početkom godine, kada je u jednoj četvrtini postigao nevjerovatnih devet trojki iz devet pokušaja i na taj način postavio novi NBA rekord.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.