"Istina" odlazi u legendu, Pierceov dres među velikanima

Celticsi penzionisali dres sa brojem 34

"Istina" odlazi u legendu, Pierceov dres među velikanima

Večeras su u Bostonu snage odmjerili Celticsi i Cleveland Cavaliersi. Cavsi su slavili ubjedljivu pobjedu, ali domaća publika je dugo nakon utakmice ostala na svojim mjestima jer je nakon susreta upriličena svačanost u čast legendarnog Celtica Paula Piercea.

Popularni Istina je konačno dočekao da se njegov dres nađe pod svodovima TD Gardena, a ceremoniji penzionisanja njegovog dresa sa brojem 34 je prisustvovao veliki broj poznatih lica iz svijeta košarke kao i nekoliko članova šampionske generacije, čiji je član bio i sam Pierce, Bostona iz 2008. godine.

Tokom ceremonije je prikazana i video kompilacija nezaboravnih trenutaka iz karijere Paula Pierca, drugog strijelca Boston Celticsa svih vremena.

Inače, Pierce je draftovan 1998. godine 10 pikom od strane Celticsa, a u ovoj ekipi je igrao sve do 2013. kada je prešao u Brooklyn Netse. Nakon Netsa je igrao još i za Wizardse i Clipperse, ali se ipak oprostio od košarke kao član Bostona, pošto je prošlog ljeta potpisao ceremonijalni ugovor sa Celticsima kako bi mogao otići u penziju kao član voljene franšize.

Najveći uspjeh Piercove bogate karijere je svakako bio šampionski prsten sa Celticsima 2008. godine, a nakon finalne serije sa Lakersima okitio se i titulom MVP NBA finala.

Inače, Boston Celticsi imaju najveći broj penzionisanih dresova, pa je Pierceov postao 23. koji se našao pod svodovima TD Gardena.

Prije njega ova čast je pripala i Walteru Brownu, Arnoldu Auerbachu, Dennisu Johnsonu, Billu Russellu, Jojo Whiteu, Bobu Cousyju, Tomu Heinsohnu, Tomu Sandersu, Johnu Havlicheku, Daveu Cowensu, Donu Nelsonu, Billu Sharmanu, Edu Macaouleyju, Franku Ramseyju, Samu Jonesu, KC Jonesu, Cedricu Maxwellu, Kevinu McHaleu, Larryju Birdu, Reggieju Lewisu, Robertu Parishu i Jimu Loscutoffu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi