Istorijska pobjeda Igokee

NLB košarkaška liga

Istorijska pobjeda Igokee

Ekipa Igokee iz Aleksandrovca došla je do svoje istorijske prve pobjede u regionalnoj NLB košarkaškoj ligi.

Večeras su košarkaši Igokee u dvorani u Laktašima dočekali uzdrmanu beogradsku Crvenu zvezdu, koju su deklasirali rezultatom 77:59.

Viceprvak Bosne i Hercegovine dominirao je cijelim tokom večerašnje utakmice. Na kraju prve četvrtine domaći su imali prednost od pet poena razlike (20:15), da bi se do poluvremena ta prednost popela na plus 12 (34:22).

Košarkaši Igokee su nastavili u istom ritmu lomiti Beograđane i u nastavku, te se razlika iz minuta u minut samo povećavala. a demoralisani beogradski košarkaši jednostavno nisu imali odgvor na raspoložene domaće košarkaše.

najbolji pojedinac u redovima Aleksandrovčana bio je Harris Lance sa 21 poenom, dok je sjajn bio i Brian Chase sa 16 poena. Kod poraženih, uvjerljivo najbolji je bio Katnic sa 22 ubačena poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.