Istraga završena, više nije upitno ko je kriv za pad helikoptera i smrt Kobea Bryanta

Pilot je bio koban

Istraga završena, više nije upitno ko je kriv za pad helikoptera i smrt Kobea Bryanta

Edmir Škorić

Nakon više od godinu dana istrage stiglo je službeno izvješće o padu helikoptera 26. januara 2020. godine, u kojem su bili Kobe Bryant i njegova kći Gianna, ali i još sedmero ljudi.

Svi koji su se nalazili u helikopteru nažalost su preminuli, ali svijet je posebno bio u šoku zbog NBA košarkaša i legende Los Angeles Lakersa i njegove kćerke.

Istraga je pokazala da je pilot glavni krivac za pad helikopera tog kobnog dana. On je odletio u oblake, iako je takvo što zabranjeno.

Također, izvještaj koji ima više od 600 stranica kaže da je pilot vjerojatno izgubio orijentaciju prije pada.

Nije bilo mehaničkih problema s helikopterom, a nakon pada i izvješća očekuje se da će američka Savezna uprava za zrakoplovstvo izdati preporuke kako bi se u budućnosti izbjegle takve nesreće.

"Loš teren u kombinaciji s katastrofalnom orijentacijom pilota u oblacima glavni je čimbenik pada. Pilot nije znao kamo leti", rekao je Bill English, čovjek zadužen za istragu.

Top Komentari

vence
čimbenično stanje je da je doslo do majorizacije svih ostalih zrtava u padu zrakomlata. (ako vec kopirate sa hrvatskih sajtova barem ih potpisite radi autorizacije.. il prevedite ma bosanski hebo vas cimbenik, da vas hebo!!! )
8 0
dinass
Milijarde su u pitanju pa najlakse svaliti na mrtvog covjeka koji ne moze da odgovara.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti