Prije 15 godina Kobe Bryant je odigrao utakmicu života
Foto - Screenshot

Zabio 81 poen Toronto Raptorsima

Prije 15 godina Kobe Bryant je odigrao utakmicu života

M. Šljivak

Kobe Bryant je bez ikakve dileme jedan od najvećih košarkaša svih vremena.

Legenda Los Angeles Lakersa je tokom karijere napravila zaista vrhunske rezultate, ali njegov život je nažalost prerano okončan u 42. godini života.

Za nekoliko dana obilježit će se godina dana od pogibije legendarnog košarkaša, a na današnji datum 22. januara 2006. godine Kobe je odigrao utakmicu života.

Ubacio je Kobe 81 poen u pobjedi Lakersa nad Toronto Raptorsima (122:104) i tako je zauvijek ušao u historiju najjače košarkaške lige svijeta.

Od njega je u NBA ligi više poena u jednom meču samo zabio čuveni Wilt Chamberlain (100 poena).

"Nisam ni sanjao ovako nešto. Jednostavno se desilo, teško je objasniti", rekao je Bryant nakon što je 2006. godine zabio 81 poen.

Zaista nezaboravan meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi