Trikolori idu u borbu za medalje, Azzuri pakuju kofere
FOTO: FIBA

Olimpijske igre - košarkaški turnir

Trikolori idu u borbu za medalje, Azzuri pakuju kofere

H. Zilić

Treći četvrtifinalni duel na košarkaškom turniru u Tokiju odigrali su selekcije Italije i Francuske.

Na kraju trijumf je ostvarila selekcija Francuske rezultatom 75:84.

Italija je bolje otvorila meč i prvu četvrtinu dobila rezultatom 25:20. U drugoj četvrtini uzvraćaju Francuzi sa 17:23 i na odmor odlaze sa minimalnim vodstvom 42:43.

Treći period je bio ključan. Francuska je odigrala odlično, pojačali su odbranu i dobili period sa 12:21 i došli do dvocifrene prednosti.

U posljednjoj četvrtini Italijani su se probali vratiti u meč, ali Francuzi su zadržali prednost i izborili plasman u polufinale Olimpijskih igara gdje ih očekuje duel protiv Slovenije.

Francusku je do trijumfa predvodio sjajni Gobert sa 22 poena i devet skokova, Fouriner je također bio odličan sa 21 poenom, tri skoka i četiri asistencije.

U italijanskim redovima raspucan je bio Fontecchio sa 23 poena, Gallinari je meč završio sa double-double učinkom od 21 poenom i deset asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi