Amerikanci "uspavali" Špance u drugom poluvremenu i čekirali kartu za polufinale Olimpijskih igara
FOTO: FIBA

Klasik svjetske košarke

Amerikanci "uspavali" Špance u drugom poluvremenu i čekirali kartu za polufinale Olimpijskih igara

H. Zilić

Odigran je i drugi duel četvrtine finala olimpijskog turnira za košarkaše.

U jednom od klasika svjetske košarke SAD je savladao Španiju rezultatom 81:95 , a presudila je sjajna igra Amerikanaca u drugom poluvremenu.

Španci su odlično otvorili meč, dobili prvu četvrtinu sa 21:19.

Uzbuđenja su viđena i u drugom periodu gdje Amerikanci uzvraćaju sa 22:24 i na odmor se odlazi u egalu i sa rezultatom 43:43.

U trećoj četvrtini Amerikanci su "uspavali" Šance, napravili seriju 14:1 otišli na dvocifrenu prednost i jednostavno dominirali na terenu. Španci su se pred kraj četvrtine malo trznuli i došli na šest poena zaostatka.

Početak posljednjeg perioda donosi opet seriju Amerikanaca i sedam minuta prije kraja imali su +11, rezultat je glasio 66:77 za SAD.

Do kraja meča Amerikanci rutinski čuvaju prednost za konačnih 81:95 i plasman u polufinale gdje ih očekuje dule sa boljim iz meča Argentina - Australija.

U redovima pobjedničke odličnu partiju odgirao je Durant sa 29 poena i četiri asistencije, Holiday i Tatum su ubacili po 12 poena, Lillard je dodao 11 poena uz četiri asistencije i četiri soka.

Kod Španije ubjedljivo prvo ime bio je sjajni Ricky Rubio sa 38 poena, četiri soka i dvije asistencije, pratio ga je Rodriguez sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti