Italija "razmontirala" Filipine
Foto: FIBA

Svjetsko prvenstvo u Kini

Italija "razmontirala" Filipine

Prvi dan je Svjetskog prvenstva u Kini. Iza nas je već nekoliko zanimljivih utakmica, a u posljednjoj koja je završena Italija je, u okviru Grupe D, razbila Filipine sa 108:62.

Filipinci u Fošanu nisu imali apsolutno nikakav odgovor na odličnu igru Italije koja je već prvu četvrtinu dobila sa čak 29 poena razlike. Nakon 10 minuta igre rezultat je, naime, glasio 37:8.

Iako su Filipini djelovali nešto ozbiljnije u drugoj dionici nisu uspjeli zaustaviti konstantni rast prednosti Italijana, pa se na veliki odmor otišlo vodstvom Azzurra od 62:24.

Italijani su u drugom poluvremenu imali lagan zadatak da privedu utakmicu kraju. U zadnjoj dionici je prednost Italije prešla i 50 poena razlike, pa su na kraju Datome, Gallinari, Hackett i družina upisali izuzetno ubjedljiv trijumf.

Najefikasnji u ekipi Italije su bili Della Valle i Datome sa po 17 poena, dok je kod Filipina Perez ubacio 15.

SP, Grupa D:

Italija - Filipini 108:62 (37:8; 25:16; 23:15; 23:23)

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Italija: Abass 2, Biligha 9, Della Valle 17, Filloy 7, Tessitori 9, Belinelli 8, Brooks 8, Datome 17, Gallinari 16, Gentile 6, Hackett 7, Vitali 2.

Filipini: Blatche 15, Bolick 6, Dalistan 2, Fajardo 9, Perez 15, Aguilar 2, Almazan 2, Barroca 2, Norwood, Pogoy 2, Ravena 5, Rosario 2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi