Italijanski tim nudi milione Milošu Teodosiću
(Foto. EPA)

Ponuda na stolu

Italijanski tim nudi milione Milošu Teodosiću

M. Šljivak

Srbijanski košarkaš Miloš Teodosić u potrazi je za novim klubom.

Jedan od najboljih evropskih playmakera bez kluba je otkako mu je uručen otkaz u Los Angeles Clippersima u februaru ove godine, a iako je imao brojne ponude, odlučio je da se odmori nekoliko mjeseci.

Ipak, sada je došlo vrijeme da se izabare novi tim. Očekivano, ponude stižu sa svih strana, a najupornija je ekipa Virtus Bologne.

Ovaj italijanski tim neće štediti novac kako bi angažovala 32-godišnjeg razigravača. Spremili su mu dvogodišnji ugovor vrijedan čak 2,3 miliona eura.

Teo međutim još uvijk šuti. Navodno je želja povratak u NBA ligu, a Virtus je odmah iza toga i gotovo je sigurno da će potpisati za ovaj tim, ako se ne vrati u najjaču ligu svijeta.

A tamo se u prethodnu godinu i po nije naigrao. Odbrana mu je predstavljala velike probleme i nije uspio da se potpuno navikne.

Mnogo je izvjesnije da će Teo na kraju da završi u Evropi. Tu je već pokazao dominaciju prethodnih godina, a igrao je šest godina za CSKA i četiri godine za Olympiacos.

Sa ruskim velikanom je osvojio titulu prvaka Eurolige 2016. godine, dok je u dresu ekipe iz Pireja 2010. godine proglašen za najkorisnijeg igrača.

Pored ovih timova igrao je još za FMP i čačanski Borac.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Top Komentari

Emir
ali opet preko 2 milke evraaa za nekih 30-tak tekmi, not bad
0 0
gumenakita
Izlizao se.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi