Lopovi provalili u kuću hrvatskog košarkaša, a onda se on neočekivano pojavio

Ivica Zubac na meti pljačkaša

Lopovi provalili u kuću hrvatskog košarkaša, a onda se on neočekivano pojavio

Endin Čaušević

Hrvatski košarkaš Ivica Zubac našao se na meti pljačkaša u Los Angelesu.

Zubac inače igra za LA Clipperse, a u petak je bio na meti nepoznatih pljačkaša koji su provalili u njegovu kuću dok je on bio vani.

Lopovi su provalili u kuću jer su pomoću ljestvi ušli na drugi sprat gdje je bio balkon, te su uspjeli da uđu u njegovu kuću.

Međutim, nisu slutili da će se Zubac vratiti tako rano. Hrvatski košarkaš je po povratku kući vidio ljestve naslonjene na vanjski zid koje su vodile do balkona na drugom spratu njegove kuće.

Nakon toga ugledao je dvojicu lopova koji preskaču ogradu i bježe iz njegovog dvorišta. Oni nisu očekivali da će on tako rano da dođe kući, ali su uspjeli nekako da pobjegnu. Zubac je nakon toga pozvao policiju i rekao im šta se dešava.

Oni su detaljno pretražili njegovu kuću i imanje, ali od lopova nije bilo ni traga. Zubac je dobio savjet policije da ostane u autu dok ne dođu jer nisu znali da li su oni naoružani ili da li još neko ima u njegovoj kući.

Američki TMZ objavio je da se ne zna tačno šta su sve lopovi ukrali iz kuće, ali je potvrđeno da su ukrali njegov sat Rolex koji vrijedi više od 20.000 dolara.

Zubac je u NBA ligu stigao prije pet godina kada je potpisao za LA Lakerse, a nakon toga prešao je u gradskog rivala Clipperse. Također, 2019. godine kupio je kuću u naselju Mar Visti koju je platio čak 3.1 milion dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi