Paul se vratio, ali Sunsi poraženi u Staples Centru

Finale Zapadne konferencije

Paul se vratio, ali Sunsi poraženi u Staples Centru

E. Škorić

U finalu play-offa Zapadne konferencije Los Angeles Clippersi su u trećem meču i prvom u Staples Centru pobijedili Phoenix Sunse sa 106:92.

Nakon što su prethodno Sunsi ostvarili dvije pobjede na svom parketu, sada su Clippersi bili sigurni kao domaćini i smanjili su na 2:1.

Od početka je domaćin preuzeo vodstvo i imao je plus osam na kraju prve četvrtine (29:21), ali gosti prave preokret u drugoj dionici i na odmor odlaze sa vodstvom 48:46.

Clippersi su ponovo u trećoj četvrtini ubacili u brzinu više, stigčli i do u tom momentu maksimalnih 15 poena prednosti, a na ulasku u zadnjih 12 minuta vodili su 80:69.

Prednost je porasla i na 18 poena, a Sunsi više nisu uspjeli da se vrate u meč.

George je sa 27 poena, 15 skokova i osam asistencija predvodio Clipperse, dok je Reggie Jackson ubacio 23 poena. Dobro izdanje i hrvatskog centra Ivice Zubca koji je ubacio 15 poena uz 16 skokova.

Na drugoj strani Ayton 18 poena uz devet skokova, dok je Devin Booker ubacio 15, a povratnik Chris Paul je takođe imao 15 poena uz 12 asistencija.

Sljedeći meč ovi timovi igrajuu nedjelju i ponovo u Los Angelesu. U finalu Istoka igraju Milwaukee Bucksi i Atlanta Hawksi. Gosti imaju 0:1 uz brejk.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi