Iz Zvezde rigaju vatru: Nikad ne čestitamo ukradeno, pa nećemo ni sada
Izuzetno ljut je prvi čovjek Crvene zvezde. Ne može da "proguta" ono što se događalo na parketu

Nakon poraza od Partizana

Iz Zvezde rigaju vatru: Nikad ne čestitamo ukradeno, pa nećemo ni sada

M. Šljivak

Partizan je u finalu Kupa Radivoja Koraća savladao najvećeg rivala Crvenu zvezdu 76:74, poenima Jocka Landalea sa linije slobodnih bacanja na 0.2 sekunde do kraja.

Sudije su u posljednjem napadu vidjele faul Billyja Barona i tako su praktički osigurale pobjedu Partizanu.

To je poprilično naljutilo čelnike Zvezde. Predsjednik Nebojša Čović je rigao vatru nakon ovog poraza.

"Radi se o sistemskoj krađi. Vraćamo se u vremena u kojima znamo šta se dešavalo. KSS ne postoji, to je skup ljudi koji su zalutali. Pogledajte ložu, da li je tamo bio ijedan predstavnik Zvezde? Večeras će vjerovatno biti sretnI", rekao je Čović.

Zatim je prvi čovjek crveno-bijelih komentarisao spornu odluku sudija.

"Belošević je tendenciozno i lukavo krao Crvenu zvezdu i na kraju je završio posao. Čist faul u napadu nije sviran. Prije toga ih je nagradio sa dva bacanja, a na kraju Obrknežević svira nešto što se u košarci uopšte ne svira. Preispitaćemo hoćemo li uopšte više učestvovati u Kupu Srbije. Nikad ne čestitam ukradeno, pa neću ni večeras", odbrusio je ljututi Čović.

Partizan je ovom pobjedom odbranio naslov pobjednika Kupa Srbije, ali o ovom meču će se sigurno još dugo pričati.

Top Komentari

king11
jebo vas i zvezda i partizan četnici
0 0
Noname992
Cuj pokradeni, aj ne seri!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi