Izabran najbolji evropski košarkaš, nije bilo iznenađenja
Giannis Antetokounmpo je imao sjajnu sezonu u NBA ligi

Nagrada koja se dodjeljuje od 1979. godine

Izabran najbolji evropski košarkaš, nije bilo iznenađenja

S. Pašalić

U izboru Gazzetta dello Sporta košarkaš Milwaukee Bucksa Giannis Antetokounmpo je proglašen za najboljeg evropskog košarkaša za 2018. godinu.

Grčka superzvijezda je uspjela osvojiti prvo mjesto ispred košarkaša Dallasa Luke Dončića i Nikole Jokića koji nastupa za Denver.

Nagrada Gazzette dello Sport se dodjeljuje još od 1979. godine, a na početku se nagrada dodjeljivala igračima i trenerima.

Antetokounmpo je osvojio nagradu 32 godine nakon što je košarkaška legenda Nick Galis osvojio također ovu istu nagradu poslije osvajanja prvog evropskog zlata sa reprezentacijom Grčke.

Top Komentari

Belmin
Giannis zvijer
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi