Iznenađenje na Grbavici: HKK Čapljina pobijedio OKK Spars Realway

Prvenstvo BiH

Iznenađenje na Grbavici: HKK Čapljina pobijedio OKK Spars Realway

M. Šljivak, foto: S. Bošković

Košarkaši Spars Realwayja poraženi su na svom parketu od Čapljine rezultatom 81:84.


Gosti su odigrali jako dobru utakmicu i stigli su do četvrte uzastopne pobjede u prvenstvu BiH.

Prvo poluvrijeme donijelo je izjednačenu igru s obje strane. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišlo vodstvom gostiju od dva poena razlike, 41:43.

Treća dionica donosi za nijansu bolju igru gostiju koji su uspjeli da dodatno povećaju prednost i na ulasku u posljednju dionicu bilo je plus sedam u njihovu korist, 56:63.

Međutim, Spars Realway se nije predavao. Trojkom Buze na tri minute do kraja dolaze do 69:68 i do kraja meča smo gledali neizvjestan duel.

Na 12 sekundi do kraja bilo je 72:72, Vrabac promašuje oba bacanja, da bi zatim i Čapljina promašila napad za pobjedu i utakmica odlazi u produžetak.

U dodatnih pet minuta vidjeli smo također dosta uzbuđenja. Na kraju je Čapljina bila bolja i zasluženo je upisala pobjedu.

Prvenstvo BiH:

Spars Realway - Čapljina 81:84 (20:21, 21:22, 15:20, 16:9, 9:12)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Spars Realway: Klavzar 10, Vrabac 9, Gubelič 9, Polutak 11, Đekić 3, Strong 6, Zahiragić 8, Huseinspahić, Ilić, Memić 1, Kamenjaš 12, Buza 12.

Čapljina: Berbakov 2, Lužaić 19, Preston 8, Milin 22, Marković 12, Dickerson 8, Sirić 3, Ivanković, Pudić, Bošković, Radak 10.

Top Komentari

Alpasinacxx
Biće bolje. Sretno u Beogradu. Puno promašenih zicera danas, iscrpljenosti od utakmice s Širokim, teško je igrati ovakve utakmice ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi