Košarkaši zarobljeni u ratnom Izraelu: Otkažite prvenstvo, pustite nas da idemo kući

Ne žele nastavak lige

Košarkaši zarobljeni u ratnom Izraelu: Otkažite prvenstvo, pustite nas da idemo kući

E. Škorić

Strani košarkaši našli su se u nevoljama nakon što je buknuo rat između Izraelaca i Palestinaca.

Zbog sukoba s Hamasom u Izraelu je ratno stanje, a internacionalni košarkaši ne osjećaju se sigurno i žele da ih se pusti da odu kućama.

Čelnici izraelske lige su planirali da prebace šampionat u neku drugu zemlju, poput Grčke ili Kipra, ali strani košarkaši ne žele ni to.

"Nakon konsultacija, dugih i teških razgovora sa kolegama (rođenim u inostranstvu) iz svih timova, došli smo do sljedećeg zaključka. U našem je najboljem interesu, zbog sigurnosti, porodičnog i psihološkog blagostanja, da se liga odmah otkaže. Iako cijenimo napore Lige da nas prebace u Grčku, Kipar ili bilo koju drugu zemlju, nećemo ući u avion koji nas vodi bilo gdje osim do kuće. Ako rizikujemo da letimo sada, onda je to samo da bismo otišli kući, porodicama i voljenima", navodi se u saopštenju inostranih košarkaša u Izraelu.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Košarka nam je trenutno najmanja briga. Koliko god volimo košarku, navijače i da se takmičimo, jednostavno u trenutnoj situaciji ne možemo bistrog uma da razmišljamo o najboljem proizvodu za navijače", dodaje se u saopštenju.

Nije poznata odluka Košarkaškog saveza Izraela, ali sve su prilike da će se prvenstvo prekinuti.

Promo

Top Komentari

Mackintosh
Puna podrska Izraelu!
2 16
Husrefbeg22
Bilo bi bolje da pisete malo o stradanjima palestinskog naroda koji se upravo odvija pred ocima svijeta. Fasisticka agresija izraela s kopna, mora i vazduha na palestinski narod u otvorenom konc logoru. Srebrenica se po ko zna koji put ponavlja!
6 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi