Izrael: Maccabi ostao bez Wilbekina zbog prijetnji sucima

'Ponos Izraela' mogao bi ispasti iz doigravanja

Izrael: Maccabi ostao bez Wilbekina zbog prijetnji sucima

U izraelskoj ligi krenulo je izuzetno zanimljivo doigravanje.

Favorizirani Maccabi iz Tel Aviva muku muči s gradskim rivalom Hapoelom. 

Nakon što je prvu utakmicu uspio pobijediti na jedvite jade nakon velikog preokreta, u drugom susretu Hapoel je s uvjerljivih 81-71 nadigrao moćnog gradskog suparnika. No Maccabi ima dosta problema s ozlijeđenim košarkašima a zbog koronavirusa nisu mogli računati na neke od najboljih košarkaša.

Dodatne probleme u drugoj utakmici zadali su im Yovel Zoosman i Scottie Wilbekin. Zosman se ozlijedio a američki košarkaš je napravio problem i sebi i svom timu pošto su suci nakon meča prijavili Wilbekina da im je prijetio te da ih je psovao. Da stvar bude gora u trećoj, odlučujućoj utakmici za žute neće moći nastupiti ni Quincy Acy te Elijah Bryant zbog ozljeda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi