Ostavio mu 50.000 samo kao bakšiš, pa nije ni čudo što bezobraznog klinca hvali: "Fin je momak"
Fenomenalni košarkaš našao se u ozbiljnom problemu zbog mahanja pištoljem na više lokacija (Foto: Screenshot)

Vlasnik zadovoljan

Ostavio mu 50.000 samo kao bakšiš, pa nije ni čudo što bezobraznog klinca hvali: "Fin je momak"

M. Šljivak

NBA zvijezda Ja Morant (23) uspio je od sebe napraviti osobu od skandala. Mahao je pištoljima u noćnom klubu i pred tinejdžerom na basketu, prijetio ubistvom osiguranju u tržnom centru, a prije nekoliko dana pojavile su se i dodatne fotografije iz provoda u Denveru gdje je potrošio silan novac.

Ja Morant je bez ikakve dileme jedan od najboljih NBA košarkaša u ovom trenutku. Zvijezda Memphis Grizzliesa igra zaista čudesno, ali van terena je postao istinski skandal majstor i nalazi se na naslovnicama svih medija.

Morant je prvo optužben da je pištoljem prijetio i fizički napao 17-godišnjaka prošlog ljeta, zatim se pojavio i snimak iz noćnog provoda u kojem maše pištoljem, što mu je na kraju donijelo suspenziju.

Kada je obećao da će se smiriti pojavile su se fotografije iz još jednog noćnog provoda. Ja je u Denveru zakupio klub i nekoliko plesačica koje su mu plesale po krilu.

Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama pokazuju kako je novac mladi košarkaš rasipao na sve strane u noćnom klubu koji se zove Shotgun Willie.

Oglasi

Vlasniku je upala kašika u med dolaskom Ja Moranta koji je samo na bakšiš ostavio 50.000 dolara u ovom objektu.

"Ovaj mladi momak je bio izuzetan i veoma pošten. Bio je izuzetno prijatan, nije pio. Zaista je fantastičan momak", rekao je vlasnik objekta.

Vlasnik kluba očigledno je veoma zadovoljan što je NBA zvijezda svratila kod njega. Ostavio je silan novac, ali te cifre za Moranta nisu apsolutno ništa.

On je prošlog ljeta potpisao novi ugovor s Memphis Grizzliesima. Dobit će čak 193 miliona dolara za pet godina i doslovno može raditi šta želi kada su ovakve stvari u pitanju.

"Čitava soba je bila puna novca. Bilo ga je svugdje i doslovno vam je trebala lopata da ga pokupite", govori svjedok događaja u klubu.

Ja Morant je u NBA ligu stigao 2019. godine. Izabran je kao drugi pik drafta Memphis Grizzliesa i njegov izbor se pokazao kao pravi potez.

Morant je postao istinskazvijezda. Ove sezone prosječno ubacuje preko 27 poena, ima više od osam asistencija i šest skokova po utakmici.

Ukupno je u karijeri ovaj 23-godišnjak na prosjeku od 22.5 poena, 7.4 asistencije i gotovo pet skokova po meču.

Oglasi