Dobio ugovor od 193 miliona dolara pa oduševio reakcijom
Foto - EPA

Ja Morant još pet godina u Memphisu

Dobio ugovor od 193 miliona dolara pa oduševio reakcijom

M. Šljivak

Čudesni košarkaš Ja Morant (22) dogovorio je novi petogodišnji ugovor s Memphis Grizzliesima koji će mu donijeti 193 miliona dolara.

Ovaj 22-godišnjak iza kojeg je zaista fantastična sezona u kojoj je pokazao sav talenat koji posjeduje, bio je na rookie ugovoru, te je nakon tri godine mogao konačno uzeti veću cifru.

Grizzliesi su mu dali maksimalnih 193 miliona dolara, a njegova reakcija na novi ugovor oduševila je sve.

Morant je na društvenim mrežama postavio fotografiju čovjeka koji uživa u novcu i kratko je napisao: "Prokletstvo".

Ja Morant je prošle sezone ubacivao preko 27 poena po meču, a ovom učinku dodao je gotovo sedam asistencija i šest skokova po meču.

Odlične igre ovom razigravaču donijele su i prvi nastup na All Star meču, a ukupno je Morant u NBA karijeri na prosjeku od 21 poena.

Top Komentari

Kiss
Momak vrijedi svake pare,kompletan igrač i mislim da će biti mega zvijezda ako ovako nastavi tj ako ga novac ne pokvari,sve najbolje mu želim jer volim gledati NBA i ovakve igrače
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi